Sverige i topp i "FEI Meydan Nations Cup"!!!!

Kikat på Hoppning från Falsterbo nyss :)
            
Länk direkt till den äkta artikeln:
Sverige vann Meydan FEI Nations Cup!
OBS!!!!(Texten Tillhör INTE mig)

Ett stycke svensk ridsporthistoria skrevs idag då Sverige vann den femte deltävlingen av Meydan FEI Nations Cup i Falsterbo! Jublet och glädjen på läktarna viisste inga gränser när det stod klart att det svenska laget hade vunnit den femte deltävlingen Meydan FEI Nations Cup, trots flera motgångar och sprickor i planeringen före tävlingen. Vilken bragd våra svenska ryttarstärnor tillsammans med teamet runtomkring genomförde idag!

Det såg inte ljust ut före starten då det svenska laget verkligen behövde plocka massor med poäng för att inte åka ur superligan till nästa år, då Sverige låg näst sist i tabellen, inför den stundande omgången!
Kraven var med andra ord väldigt stora!

Svante fick med kort varsel stryka sig, då Saint Amour var svullen i ett ben! Erika Lickhammer fick då träda in som reserv.
Erikas häst visade sig sen på förmiddagen på tävlingsdagen vara halt- varpå förbundskapten Gösta Asker enligt reglerna måste be dem andra ländernas förbundskaptener om lov att ersätta Erika med en annan reserv som i detta fallet var Helena Lundbäck.


Dem andra förbundskaptenerna nådiga och visade sportmanship när de gav tillåtelse och menade att det var hemmaplan för svenskarna som därför inte skulle behöva rida med ett lag beståendes av endast tre ekpipage!
Ovanpå allt detta så hade Sverige dessutom fått startnummer ett!


Trots alla motgångar så går det svenska laget in och tar sin första seger någonsin i Superligan! Helt fantastiskt! Eller för att använda orden som skrevs redan igår på Sporthästportalen om Sveriges chanser:
Man har aldrig förlorat förrän man slutar att försöka eller ger upp!
Det var verkligen så! Dem svenska stjärnorna och förbundskapten Gösta Asker gav aldrig upp, utan kämpade verkligen och det belönade sig!

Sverige som gjorde en snygg presentation av den första omgången var ensam felfria inför den andra rundan, då man räknat bort förste ryttaren Malin Baryard- Johnsson och H&M Tornesch snöpliga fel.


I den andra omgången så fick sen alla de första svenska ryttarna ett pet var.
När det sen var dags för Rolf- Göran Bengtsson och Casall La Silla att som sista ekipage rida in på banan så fick Rolf- Göran  genom Jan Fristedts omsorg via högtalarna veta att felfritt skulle innebära vinst för Sverige. Skulle det däremot bli en eller flera rivningar så skulle det bli omhoppning mellan Sverige och Holland! Rolf- Göran red utan att riva men fick ett tidsfel som han hade råd med. Sverige vann!


I sammanhanget måste även nämnas Helena Lundbäck - Bukowskis Erbblume som bara några timmar innan starten fick veta att hon skulle rida och inte alls hade hunnit förbereda vare sig själv eller hästen. Hon fick till en felfri ritt i första rundan och sen en förarglig rivning i den andra! Det var verkligen starkt jobbat!

Peder Fredricson med H&M Arctic Aurora Borealis stod också för en fantastisk prestation! Frågan är om Hästen någonsin har varit så bra som just dag?


Kanske är det här laget som vi borde satsa på till VM i Kentucky?! Det finns förutsättningar!


Sverige har i alla fall nu avancerat till en åttondeplats i tabellen när endast tre tävlingar återstår: Aachen, Hickstead och Dublin.




Ställning i FEI Nations Cup efter fem tävlingar:

1. Frankrike 39 poäng

2. Storbritannien 27,5

3. USA 25,5

4. Tyskland 21,5

5. Spanien 21,5

6. Irland 18,5

7. Holland 14

8. Sverige 12

9. Schweiz 10,5

10. Polen 0

Källa: http://sporthastportalen.com




Nu sitter jag och kikar på en storhäst på hästnet.se ;)
Får väl se om man hittar nån vackring:)


//


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0